Så är man 31 år då…

Min födelsedag förra året var ju sådär rolig. Vi åkte visserligen in till Caliente inne i stan och åt en god middag på kvällen men jag var ju höggravid och gick på övertid så den blev väl inte så jättefestlig. Dessutom snodde min familj Mickes presentidé (ett piano) så det blev som det blev :024:

Min 31:a födelsedag blev faktiskt lite roligare (trots en bankande huvudvärk som försökte förstöra hela eftermiddagen/kvällen). Efter att ha målat garageväggen på förmiddagen åkte jag in till stan efter lunch för att strosa lite och emellertid möta upp Micke (Oskar hade roligt med mormor och morfar, tack och lov att han var på väg ur separationsfasen, annars vet jag inte hur vi hade löst det!)
Vi började med ett besök på Fotografiska Muséet. Jag tyckte att det var väldigt intressant men håller med Micke om att det var svårt att ta in så mycket foton på en och samma gång (många utställningar samtidigt). Jag hade speciellt sett fram emot Annie Leibovitz och Vee Speers utställningar. Leibovitz blev en liten besvikelse, för mycket privata intetsägande bilder tyvärr (men vad hade jag väntat mig egentligen, utställningen heter ju trots allt ”A photographers life”… :024: ). Men Vee Speers var desto bättre! Vi köpte dessutom med oss två planscher hem, har dock inte blivit färdiga till att sätta upp dem än.

Jag valde denna…

…och Micke valde denna, rättvist ska det vara! :031:

Övriga utställningar som visades var (och är fortfarande) Lennart Nilssons fantastiska bilder, foton tagna av en Anders Petersen samt ”Bodies” av Joel-Peter Witkin. Den sistnämnde har jag hört talas om namnet innan men inte sett några bilder. ”Bodies” var minst sagt uppseendeväckande :037:

Efter Fotografiska åkte vi till Jensens vid Vasagatan och käkade middag. Där fick jag min 30-årspresent, ack så efterlängtad! Älsklingen hade köpt en ballongfärd för två!!  :003: Hoppas verkligen att vi kan göra det innan säsongen tar slut (september) men den gäller fram till nästa födelsedag så det är ingen egentlig brådska.

Kan knappt vänta! Ska bli otroligt roligt! :040:

Innan det var dags att åka hem styrde vi kosan mot Sergelbion och lite filmmys. Vi såg ”Inception” och jag måste ärligt säga att jag blev positivt överraskad! Jag har supersvårt för Leo di Caprio men han, och alla andra skådisar, gjorde faktiskt bra ifrån sig. Och filmen var, om än lite förutsägbar emellanåt, väldigt spännande med högt tempo och lite klurig handling. Hade ett par tjejer bredvid mig som tydligen inte fattade någonting och hörde fler sköna kommentarer från folk på vägen ut från salongen; ”Usch, vilken dålig film, jag fattade ingenting!”, ”Meh, vad hände egentligen, den var så rörig” m.m. m.m. :041:
Gillar ni att tänka lite när ni tittar på film så rekommenderar jag verkligen Inception, bästa filmen i år (har ju i och för sig inte sett så många men ändå… :031: )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.