Bubbens födelsedag

Det är absolut helt galet att det gått (över) ett år sedan vi var där i förlossningssalen på DS och fick träffa Oskar för allra första gången! Tiden går helt sanslöst fort och ibland känns det som att jag inte hinner med :015:

Oskar tillbringade delar av sin första (egentligen andra :031: ) födelsedag inne i stan.
Efter lunch åkte jag, Oskar, morbror, mormor och morfar in till Slussen och mötte upp Micke. Vi tog Djurgårdsbåten över till Djurgården och gick först in på Grönan. Det var hur mycket folk som helst eftersom Ulf Lundell skulle spela senare på kvällen och därmed stannade vi inte så länge (Grönan är ju tyvärr inte speciellt stort). Oskar fick åka Tuff-Tuff-Tåget en gång och Veteranbilarna hela tre gånger (med mormor, pappa och mig). Att sådana bilar är en succé vet vi ju sedan Liseberg och dessa var inget undantag. Jäklar vad arg han blev när det var slut och vi lyfte ner honom :030:

Vi diskuterade lite var vi sedan skulle ta vägen och bestämde oss för att gå upp till Skansen. Tror klockan var över 18 när vi gick in och vi tillbringade några timmar där. I lugn och ro, utan trängsel, helt underbart!

Man har bra uppsikt över alla djuren på pappas axlar :037:

Vi käkade lite sent mellanmål vid Galejan och Oskar fick födelsedagsmiddag bestående av korv och mos, sedan vandrade vi så sakteliga mot djurhägnen. Djuren verkade mer vakna än vad jag kan minnas att de brukar vara, vi fick se vargarna springa runt, björnarna leka och fick till och med en liten skymt av en av lokatterna. Plus lite annat smått och gott, älgarna och sälarna t.ex.

När vi hade lyssnat lite på dansbandet som spelade på Galejan (mamma är ju dansbandsmusiker/sångerska och ville lyssna lite) gick vi ner till färjan igen och äntrade Gamla Stan. Klockan hade redan hunnit bli över 22 men Oskar var pigg (nåja…) och glad hela tiden, trots avsaknad av eftermiddagslur. Underbara unge!
Till sist hittade vi en restaurang som fortfarande hade köket öppet och åt en mycket sen middag, kan ärligt säga att jag inte åt så mycket, oavsett vad är jag inte så hungrig när klockan är efter 23 på kvällen :024:

Under tiden på väg till pendeltåget lade jag ner ryggen på vagnen och efter lite mer spanande på människor lade Oskar sig ner och somnade på två röda. Då var klockan midnatt. Behöver jag säga att vi var tvungna att väcka honom (vid 10) dagen efter…? :031:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.