Garaget

Det verkar nästan som om vi bara roade oss de två veckor som min familj var här (Jeppe åkte hem efter en vecka på söndagen men kom tillbaka på torsdagkvällen lagom till Oskars födelsedag) men vi gjorde faktiskt mestadels nytta :037:

Givetvis var det garaget som vi pysslade på, vi fick upp klädselbrädor på långsidorna samt reglar på alla sidor. Dessutom tjärade jag skarvar och spikhål i takpappen på den ena sidan, eftersom vi märkte att det regnade in.  Mindre roligt var det med tanke på att jag är lite lätt höjdrädd men det gick la bra ändå. Det måste ju göras och Micke jobbade, Jeppe var hemma och jag skickar då rakt inte upp min stackars höftsvaga pappa på taket!
Det mest spännande projektet var nog garagelyftet. För att göra en lång historia kort så har fyllnadsmassorna under garaget sjunkit på ett ställe och därmed har även garaget sjunkit. Morfar och Micke använde två domkrafter och hissade upp det, pallade sedan upp med både gjutning (stackars morfar gjorde det dagen då det spöregnade, mindre skoj…) och träbitar. När vi plockade bort domkrafterna några dagar efter, sjönk det inte någonting och senast jag kollade (för någon dag sedan) så var garaget fortfarande i samma höjd. Strålande! :038:

Det var jätteskönt att få barnvakt till Oskar (stort TACK mormor!!) och få vara tre eller fyra vuxna som jobbar istället för bara en. Det går lite fortare då… :031:

Jag hoppas att både morfar och morbror kan komma upp inom det snaraste och pyssla lite till! :037:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.