Nyårsdagen – opera och hotellövernattning

Micke fick en operaföreställning och middag av mig i julklapp och jag hade dessutom bokat en hotellnatt på Clarion Hotel Sign som min familj var så snälla att bidra till. 🙂
Vi åkte in till stan efter lunch eftersom operan började redan klockan 15.00. Vi såg Madama Butterfly som var knappt tre timmar lång (inklusive paus). Alldeles lagom för en första operaupplevelse.  Och det var helt fantastiskt! Jag har lyssnat lite på opera på Spotify innan men det är helt annat att uppleva det på riktigt! Det ska vi göra fler gånger, helt klart! Det enda mindre bra var avsaknaden av luft inne på Operan. Det var ganska varmt och dåligt med syre så trots att det var en strålande föreställning letade gäspningarna sig fram efter en stund och man blev lite dåsig. Trist.  Hoppas att sångarna nere på scen inte hade lika dålig luft.
Efter föreställningen gick vi till Berns asiatiska för middag (Micke hade inte en aning :-)), passande med tanke på att Madama Butterfly utspelar sig i Japan. 😉
Det blev sex eller sju rätter allt som allt och det roliga var att vi beställde maten och sedan fick vi in rätterna i den ordning som de tycker att man ska äta. Skoj! Vi var så hungriga så jag glömde nästan helt bort att ta kort på maten, tyvärr. Får la bli nästa gång istället. 😉
Efter middagen var klockan ca 20.30 och vi var trötta och mätta. Efter ett litet stopp inne på Hemköp under Åhléns för att köpa lite Ben & Jerry’s gick vi till hotellet, kröp ner i sängen, tittade på Vänner på Netflix och käkade glass. Strålande avslut på en underbar dag tillsammans med min älskade man!
Dagen efter sov vi lite längre än vi brukar få (den största lyxen är få ligga kvar i sängen utan två barn som stojar runtomkring) och intog sedan hotellfrukosten. Som vanligt en av de bättre jag har ätit. 
Vi kom hem med 13-tåget, exakt ett dygn efter att vi åkte. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.