Smörgåspremiär

När lillskrutt fick smaka äggröra och kesobröd i somras blev han jätteröd i ansiktet runt munnen och fick röda fläckar på kroppen. Sedan dess har vi inte vågat ge honom ägg och jag har letat efter ett äggfritt (och glutenfritt) recept på mjukt bröd till honom. Häromveckan hittade jag ett som var baserat på pofiber som såg lovande ut och idag fick han testa en smörgåsbit med smör och leverpastej på för första gången. Och trots att han hittills totalvägrar bitar i maten (jepp, det är släta puréer som gäller fortfarande tyvärr) så var smörgåsen en succé! Kanske lite för att det var härligt kladdigt… 😉
Tummen upp för ett steg i rätt riktning! 

 

Annars är det som sagt ganska segt med maten men jag är tacksam över att han äter mat överhuvudtaget. Skulle vilja att det räckte med att mosa maten/dela i småbitar men men, inte ännu. Det kanske har att göra med att hans ena framtand plus två framhörntänder i överkäken är på g. Då kanske det inte är så rasandes skoj att tugga bitar om det gör lite ont.
Matintaget ser ut så här just nu:
Frukost: Hirsgröt och ersättning
Mellanmål på förmiddagen: Ersättning när han ska sova
Lunch: Matpuréer och vatten
Mellanmål på eftermiddagen: Oftast lite rysk yoghurt med hallon och vaniljpulver (och hädanefter förhoppningsvis en liten smörgås) och vatten
Middag: Matpuréer och ersättning
Läggdags: Ersättning
Det är fortfarande ganska mycket ersättning men nu har vi i alla fall plockat bort den vid lunch och mellanmål och det fungerar bra. Alltid något.
All mat är hemlagad, såklart. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.