Hylte och båttur.

Jag hade inte tagit med mig några regnkläder till Oskar så han fick låna min regnjacka som fanns därnere.

  Gosbubben hjälper till.

På tisdagen, sista dagen nere i Småland, gjorde vi samma sak som på fredagen. Vi tog bilen och körde iväg. Vi hamnade först i Hylte vid Hannabadsjön, där jag och Jeppe ofta badade på somrarna när vi var barn.
Det såg nästan likadant ut (jag har inte varit där på över 10 år, tror jag), bara lite mindre strand och det syntes att den inte sköts om ordentligt nuförtiden. Synd, där är väldigt mysigt och långgrunt.
Oskar tog snabbt av sig kläderna och provade vattnet. Trodde faktiskt att han skulle doppa sig men det gjorde han inte denna gången.

Efter en liten tur ute i skogarna hamnade vi i Traryd på Traryds skans. Förr brukade de ha en hel del djur (får, getter, hästar, hönsfåglar och dyl.) och dessutom en del av dem frigående. Nu var det väldigt lite djur och dessutom började det regna lagom till vi kom dit. Kul kul… Vi lyckades leta upp en liten veranda på ett av husen, fikade och körde sedan hem.

När vi kom hem tog vi en liten chansning, lastade på båten och körde ner till Råstorp.
Precis när vi fått i båten i vattnet slutade det att regna och sedan blev det en helt underbar sommarkväll (dock lite väl sval) på lugna Lagan.
Oskar var dock inte så imponerad, nästa gång tror jag att han får stanna hemma med mormor. Jag, Jeppe och pappa åker ut och fiskar själva. :037:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.