Snörvel och lite provokation

Det hostas och snörvlas som bara den. Och denna gången är det inte Oskar som råkat ut för baciller, det är hans mamma :039:
Hade halsont från och till hela förra veckan så när man tänker efter kan jag inte riktigt lasta jobbet för det här… Riktigt surt är det i alla fall, dels för att det aldrig är roligt att vara hemma från jobbet i största allmänhet (och förlora pengar) och dels för att vi har möte nu i denna stund.
Kände mig lite småhängig igår kväll, (kanske hade lite med valresultatet att göra också… :024: ) och när jag vaknade i morse hade det brutit ut ordentligt. Dessutom är det värre nu än vad det var då. *tjoho…*
Håller ändå tummarna för att jag kan gå tillbaka till jobbet på onsdag, hoppas kan man ju alltid…

Måste bara fråga (om det nu är någon som läser…); är det bara jag som inte är förvånad över att SD kom in i riksdagen??? Det senaste halvåret har oppinionsmätningarna visat en uppåtgående trend för dem och ju mer de etablerade partierna undviker att ta debatten om migrationspolitiken desto mer mark vinner tyvärr SD. Om de 7 fortsätter så här de kommande fyra åren skulle det absolut inte förvåna mig om SD glider över 10%-spärren… Och då är Sverige riktigt illa ute… :015:

Det funkar inte att sticka huvudet i sanden längre, alliansen+rödgröna måste ta tjuren vid hornen och göra något.
SD har vunnit på att de andra vägrat debattera med dem, hade det handlat om t.ex. FI eller PP så är jag helt övertygad om att det inte hade varit några som helst problem med att bjuda in dem till debatterna.
Vad är det för sorts demokrati och ”lika värde”-syn man har när man stänger ute vissa element p.g.a åsikter?

Missförstå mig rätt dock, skulle aldrig i livet lägga ens en hundradels röst på SD men samtidigt måste man försöka se det från ett annat perspektiv. Att reflektera över det faktum att det faktiskt var en tillräckligt stor del av svenska folket som röstade på dem, så att det räckte ända in till riksdagen…
Ska bli väldigt intressant att se hur de 7 hanterar detta…

Tyckte för övrigt att Reinfeldts presskonferens idag var helt ok, han ingav ett stabilt intryck.

Och gårdagens barnsligaste var helt klart Ohly som inte ville gå in i samma rum som SD:s Jimmie Åkesson. Man förväntar sig lite mer av en vuxen människa, som dessutom propagerar som en tok för allas lika värde och att alla måste få säga vad de tycker. Det verkar dock inte gälla de som inte tycker som Ohly… :031:

3 reaktion på “Snörvel och lite provokation

  1. jagtankerbarapamigsjalv@moderat.e

    Detta är nu Sverige får se priset av Fredrik Reinfeldt usla integrationspolitk som han ärvde av Socialdemokraterna, både dessa partier har haft en icke politik. Hur många invandrare har kommunerna Danderyd, Värmdö tagit emot? Klart folk är förbannande med alla jävla rätt. Än mer beklagligt är det att se Maud, Hägglund, Björklund jubla över en valseger när de i själva verket har backat i väljarsympati och dessutom förlorat majoritet och fått in ett främlingsfientlig parti. De enda som med någon form av heder valnatten är Wetterstrand, Sahlin och Reinfeldt som var mer sansat i sitt framförande.

  2. Pingback: Svar på kommentar « Mamma och lille Bubben

  3. Annette

    Heja Jenny! Mycket klokt skrivet i ditt inlägg. Kunde inte sagt det bättre sjv! Jag har sagt samma sak i flera år och började skriva ett långt inlägg på ditt tema…men fnutt kallar innan jag fått ihop det – så nöjer mig med att säga – mycket klokt skrivet! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.