Magsjuka och förkylningar

En liten förvarning; detta är ett gnällinlägg. 

Som rubriken antyder har våra senaste veckor varit helt sjuka. Bokstavligen talat. Förutom alla förkylningar som först och främst jag och Gustav drar på oss blev han, jag och Oskar magsjuka förra veckan. Det var troligen något som Gustav fick hem från förskolan då nästan hela hans avdelning blev drabbade. De flesta (inklusive G) fick en mild variant med en eller ett par kräkningar och sedan inget mer. För mig blev det dock värre och stackars Oskar råkade mest illa ut. Gustav kräktes två gånger förra lördagen på kvällen strax innan middag. Han åt dock sen som vanligt och det blev inget mer av det.
På måndagen körde jag till jobbet och jobbade två timmar på morgonen för att sedan köra hem och vabba G resten av dagen. Det finns ju som bekant en 48-timmarsrekommendation när det gäller magsjuka och förskolebarn.
Efter jag ätit frukost började jag må illa. Lyckades häva det fram till eftermiddagen men strax innan 15-tiden fick jag prata med toaletten första gången. Då hade jag redan sovit under hela tiden Gustav sov och dessutom hunnit skicka sms till Micke att han skulle komma hem.
Han och Oskar kom strax innan fyra, de mådde då fortfarande bra. Jag å andra sidan hade hunnit med att prata med toaletten några gånger till. För min del fortsatte det fram till strax innan 19.30 på kvällen. Även om jag var helt slut och febrig slapp jag i alla fall kräkas mer.
Däremot hade då stackars Oskar börjat (vid 18-tiden) och han hade inte sista pratstunden med toan förrän vid 04-tiden på tisdagsmorgonen. Han blev riktigt dålig. Mitt lillgos. 
Micke blev aldrig sjuk, han får ha kräkjouren hädanefter. 
Oskar var tillbaka i skolan i torsdags (Gustav också) men jag var inte på jobbet på hela veckan. Min mage tog tid på sig, först i söndags kunde jag äta fast föda utan att få galet ont i magen i två timmar efteråt. Kul kul.
Hoppas nu att det dröjer mycket mycket länge tills nästa magsjuka kommer! Det absolut värsta jag vet! Ganska skönt dock att Oskar är såpass gammal att han kan pricka kräket i en spann. Värre med Gustav, han kräks rakt ut oavsett var han är. Lovely… 

Hemgjord blåbärssoppa.

Denna veckan blev inte heller en hel arbetsvecka för mig, Gustav är tokförkyld igen. Med massa snor och hosta. Hostan är såklart mest på nätterna, nattsömnen blir riktigt kass. Hoppas han kan gå på torsdag åtminstone. Han blev så ledsen häromdagen när han inte fick gå till förskolan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.