Heja Måns!

På lördag är det final i Melodifestivalen. Jag har sett alla deltävlingar plus bottennappet andra chansen i lördags och jag är inte alls imponerad. De flesta bidragen var skräp. Som vanligt de senaste åren, tyvärr. 
Man undrar ju när förnyelsens vindar kommer att blåsa igenom SVT:s festivalredaktion men så länge Björkman är kvar lär det definitivt inte hända. 🙁
Startfältet på lördag ser ut så här, med mina högst personliga kommentarer. 😉

 1. ”Groupie” – Samir och Viktor
  Fruktansvärd låt. Borde komma klart sist.
 2. ”Building it up” – JTR
  Återigen en riktigt dålig låt, möjligen något mindre kass än Groupie-tramset. Blev mycket förvånad när den gick direkt till final i sista deltävlingen.
 3. ”Make me (la la la)” – Dinah Nah
  Hyfsat technotramp, kan tänka mig att den spelas flitigt på gymmen och på uteställena i sommar. Borde hamna någonstans i mitten.
 4. ”Jag är fri (Manne leam frijje)” – Jon Henrik Fjällgren
  Mycket Roger Pontare-feeling på denna. Egentligen det enda bidraget som verkligen står ut i finalen. Topp 5?
 5. ”Can’t hurt me now” – Jessica Andersson
  Hyfsad ballad och Jessica är en strålande sångerska. Men näe, skulle tippa på att den hamnar i den nedre delen av resultatlistan.
 6. ”Heroes” – Måns Zelmerlöw
  Ok, jag erkänner. Jag är så svag för denna snubben.  Han har grym utstrålning och sjunger dessutom klockrent. Alltid. Låten är inte superduperbra (ganska likt David Guettas ”Lovers on the sun” vilket kanske kan bli problematiskt om han vinner) men bra nog att skicka till ESC. Scenshowen är dessutom lite annorlunda. Min personliga favorit och håller tummarna att han får äntligen får vinna.
 7. ”Forever starts today” – Linus Svenning
  Jag hatade hans låt förra året (”Bröder”). Jag skojar inte, jag tyckte (och tycker) riktigt illa om den. Denna är lite bättre (det kunde knappast bli sämre ). Men nja, har lite svårt för hans nasala sångröst och låten är ganska svag.
 8. ”Don’t stop” – Isa
  Jag blev väldigt förvånad när denna gick direkt till final. I mina öron är det en ren ripoff på Taylor Swifts ”Shake it off”, mer än ”Heroes” vs ”Lovers on the sun”.
 9. ”Möt mig i Gamla stan” – Magnus Carlsson
  Jag är lite svag för sådant här också – modern svensk schlager. Och Magnus är proffsig som vanligt. 
 10. ”Sting” – Eric Saade
  Usch, jag har verkligen så svårt för denna lille pojken. Först och främst p.g.a. hans mindre bra sångröst. Låten är dessutom svagare än både ”Popular” och ”Manboy”. Håller tummarna för att han inte vinner.
 11. ”Don’t stop believing” – Mariette
  F.d. Idol-deltagare. Gillar henne, hon har grym utstrålning och bra röst. Låten är helt ok och det vore roligt om hon placerade sig topp-5. 🙂
 12. ”Guld och gröna skogar” – Hasse Andersson
  Åh, fy bubblan. Inte en låt som jag tycker hör hemma i finalen, Kristin Amparos snygga ballad skulle gått vidare från Andra chansen istället för honom. Om svenska folket är någorlunda kloka (det brukar de ju iofs inte vara…) hamnar han någonstans på platserna 6-12.
  Lite småskojigt dock att jag en gång för längesedan träffat (och bl.a. sjungit en spontan duett på Adams/Mel C:s ”When you’re gone”) en av låtskrivarna; Anderz Wrethov. 🙂

 

 Var meningen att bilden ovan skulle vara ett tävlingsbidrag som hölls på Zelmerlöws instagram men vi var för sent ute. Men den blev helt ok ändå!  Första gången Micke och jag provar fota liknande motiv. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.