Äntligen rutschkana!

Vi har letat sedan förra året efter en rejäl rutschkana att lägga i slänten bakom garaget. För någon vecka sedan hittade vi den äntligen, på Blocket.

I torsdags körde Micke och granne Rickard (tack snälla för hjälpen och lånet av släpet!) med Oskar med sig iväg till någonstans i närheten av Enköping för att hämta den. Vi fick också hjälp av granne Patrik (tack!) när det var dags att lyfta den på plats.
Den är lite för lång (drygt fyra meter) så den behövs byggas upp lite för att få bra lutning, men annars passar den perfekt! Barnen fick dock nöja sig med att sitta högst upp i den och leka flygplan samt att skrubba den dagen då den kom. Micke spolade av den ordentligt eftersom den var ganska skräpig.
Det har dock åkts en hel del dagarna efter, hoppas på att kunna bygga upp den färdigt i helgen. Då kanske till och med jag vill prova… :031:

4 reaktion på “Äntligen rutschkana!

 1. Ramona

  Hej!
  Mitt namn är Ramona och jag fick lite inspiration av dina bilder på rutschkanan.
  Vi har nyligen flyttat till ett hus vars trädgård är extremt eftersatt. Bl.a finns en slänt bestånde av sand, sten och ogräs. Den är ca 3,5 m hög med en vinkel på ca +/- 60-65 C…inte läcker. Min tanke efter att ha sett dina bilder var just – en rutschkana! Så till min lycka hittade jag en på blocket! Hela 4 m lång och 1,5 m bred! Enda kruxet är att jag inte vet hur den ska fästas… Får jag fråga hur ni gjorde? Gjuta i betong mot marken i hål? Er rutschkana ser ut lite som den vi ska hämta i veckan fast er är i bättre skick. Mannen sa att den var tung men visste inte hur tung. Han gissade på att det behövdes 4 man att bära den. Hur var eran? Hur många var ni som bar den?

  Tack för inspirationen och idén jag fick från dina bilder!
  Tack på förhand.
  Mvh/Ramona

 2. Ramona

  Hej!
  Mitt namn är Ramona och jag fick lite inspiration av dina bilder på rutschkanan.
  Vi har nyligen flyttat till ett hus vars trädgård är extremt eftersatt. Bl.a finns en slänt bestånde av sand, sten och ogräs. Den är ca 3,5 m hög med en vinkel på ca +/- 60-65 C…inte läcker. Min tanke efter att ha sett dina bilder var just – en rutschkana! Så till min lycka hittade jag en på blocket! Hela 4 m lång och 1,5 m bred! Enda kruxet är att jag inte vet hur den ska fästas… Får jag fråga hur ni gjorde? Gjuta i betong mot marken i hål? Er rutschkana ser ut lite som den vi ska hämta i veckan fast er är i bättre skick. Mannen sa att den var tung men visste inte hur tung. Han gissade på att det behövdes 4 man att bära den. Hur var eran? Hur många var ni som bar den? Ser 3 personer på bilden, var det ok med 3 pers?
  Tack för inspirationen och idén jag fick från dina bilder!
  Tack på förhand.
  Mvh/Ramona

 3. Viktoria

  Hej! Vi har också precis köpt en rutschkana p blocket efter 1 års letande. Funderar också på hur vi ska montera. Hur gjorde ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.