Skadad Toffsis

Nästan exakt ett år efter den otrevliga skadan i ansiktet lyckades Toffsis att återigen göra illa sig. Denna gången på ena framtassens undersida. Hon var ute i ca 10 minuter och hann på den lilla tiden trampa på metallskräp som låg i backen bakom grannens tomt (kommunens mark). Det är bra med snö, Micke följde blodspåret och fick reda på hur och var hon skadade sig. 

Vi mailade vår fantastiska veterinär Lumma och bokade en tid dagen efter, på måndagen (det är två veckor sedan idag som hon skadade sig).
Lumma kom och tittade på tassen, tvättade ordentligt rent och skrev ut antibiotika. Det tog dock en bra stund att få tassen tvättad, Toffsis är stark och grymt envis. Veterinären hade med sig en sorts väska som man kan sätta katten i och sedan knäppa om med kardborrband för att den inte ska spralla. Toffsis gillade inte den alls (konstigt… ), till sist funkade det hyfsat med att vira in henne i min tröja och hålla hårt. Hon fick dessutom kragen på sig, hon hade den i några dagar tills vi åkte. Stackars kissen, hon var suuuur resten av eftermiddagen. 

Typiskt nog skulle vi iväg till Småland några dagar senare men det har gått bra ändå. Antibiotikan fick hon i några dagar, sedan vägrade hon och vi kunde inte förvänta oss att grannarna som skulle vara kattvakt skulle ge henne medicinen. Det gick bra ändå, nu är tassen helt läkt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.