Getingstick. Igen.

Men denna gången var det inte jag som råkade ut för det, det var stackars lillskrutt som blev getingstucken häromdagen. Vi var inomhus (med altandörren öppen) och jag håller på att fixa middag. Plötsligt börjar Gustav gallskrika men eftersom han trillar och slår sig eller gallskriker så fort han blir arg reagerade jag inte de första sekunderna. Men sedan tog han i ännu mer och då förstod jag att något hyfsat allvarligt hade hänt. Vände mig om och han kom gående mot mig med en geting mellan tummen och pekfingret (jajamän, pincettgreppet är alldeles utmärkt! ). Jag tittade närmare och såg att han hade lyckats slita bort gadden, den låg på hans tumme. Fort bort med getingen och sedan fram med mjölpåse från frysen.
Han satt en stund hos mig med den medan han lugnade ner sig men efter några minuter ville han ner och leka igen. Pekfingret var rejält svullet så jag beslöt mig för att ringa 1177 för säkerhets skull.
Efter ca 15 minuter i kö kom jag fram och sköterskan rekommenderade först och främst Xylocainsalva med en liten plåsterlapp ovanpå om det verkade som att han hade ont.
Svullnaden gick dock ner ganska snabbt, han verkade inte ha ont och dagen efter syntes det ingenting. Skönt! 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.