Möte med bison

Lite slapp och bad inna vi i eftermiddags åkte till en bisonranch nära Haven, en bit utanför Wichita. Innan vi åkte ut i hagarna fick vi lite kort information av Jerry (han äger ranchen tillsammans med sin fru) om bison samt om hur indianerna tog tillvara på djurens alla delar förr i tiden. Intressant men jag missade det mesta eftersom jag hade en rastlös Gustav i knät. 😏

Åkturen gjordes i en vagn som de hade kopplat till en pickup. Det fanns halmbalar att sitta på och efter att djuren kommit springandes mot oss i full fart fick barnen prova på att kasta ut mat till dem. Mycket populärt. 😃

Efter bisonbesöket stannade vi till på Carriage Crossing restaurant i Yoder. Ett amishsamhälle inte långt från Wichita. Vi var där för elva år sedan också, det såg ungefär likadant ut. 🙂 Maten var kanske inte så spännande men funkade att äta. Pajbitarna var som det mesta annat i detta landet; stora! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.