Veterinärbesök

För ca en vecka sedan kom Toffsen in med ett litet sår på kinden och det fattades lite päls, vi tänkte att hon fått det i ett slagsmål.
Det blev bättre efter några dagar men så i förrgår hade hon kliat upp sårskorpan och det började vätska sig.
Och igår eftermiddags när hon kom in var där ett sår till. Inte bra… 🙁
Micke googlade på ”veterinär Bro” och fick upp Bro mobil veterinärs sida. Den såg bra ut så Micke mailade och skrev vad det handlade om. Eftersom det var lördag kväll förväntade vi oss svar imorgon bitti. Efter 15-30 minuter hade han fått svar och förslag på tid idag klockan 10! Vilken service! 
Lumma (veterinären) var jättegullig och det märktes att hon älskar djur, hon tog det mycket försiktigt med Toffsis. Däremot var hon brutalt ärlig mot oss, vi fick en del bassning när vi sa att hon inte är vaccinerad sedan 2009 och inte fått en hälsoundersökning sedan dess heller… Oops…  :023:
Toffsis var jätteduktig och fick utstå rakning, sårtvättning, temptagning i rumpan och två sprutor. Inte nog med det: hon måste ha krage och har fått utegångsförbud i en vecka. Stackars kissen. 🙁
Lumma kommer tillbaka på fredag eftermiddag för att följa upp. I morgon ska jag hämta ut både smärtstillande och antibiotika och förutom medicin ett par gånger per dag ska vi även lägga på salva på såret 3 ggr/dag. Hoppas verkligen att det gör susen, tycker så synd om vår lilla skatt.
Allt (hemkörning, undersökning, sprutor (smärtstillande och antibiotika eftersom apoteket inte har öppet på söndagar), salva och krage) kostade 700 spänn, i princip ingenting jämfört med vad det kan kosta hos andra. Och det är värt hur mycket som helst att veterinären kommer hem istället för att vi ska behöva tvinga in Toffsen i kattburen och köra iväg någonstans. 😀 

 Sårtvättning

 

 Inte vackert. 🙁 Såret till vänster är det som ställde till det från början, det till höger har uppkommit på grund av att hon kliat sig när det andra har försökt läka. Det högra har en bra sårskorpa på så det är det till vänster som vi smörjer.

 

 Suuuuur kisse. 😉

 

En reaktion på “Veterinärbesök

  1. Pingback: Skadad Toffsis | Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.