Läget just nu

Efter nästan en veckas förberedelser och en veckas släktbesök (då Oskar var ledig från förskolan) är vi tillbaka i vardagen igen. På gott och ont. 😉
Det var väldigt skönt att ha hjälp med barnen från mormor och morfar men det är skönt att bara vara familjen igen. Det dröjer inte alltför lång tid till nästa gång vi ses, vi har bestämt att julen firas nere i Ängabäck, efter Oskars önskemål. Han var inte speciellt förtjust i att Jeppe och Natalie bara var här fredag till söndag så han hoppas på mer morbrortid till jul. 🙂

Förra veckan var jag och Gustav till BVC. Jag hade kollat fel på tiden men det löste sig till slut i alla fall och vi fick honom vägd och mätt samt en spruta i varje lår. Tyvärr glömde Gun skriva upp vikten och längden i det gula häftet men har för mig att han låg runt 10 kg och ca 80 cm. Enligt kurvan hade han inte växt någonting på två månader men med tanke på att hans kläder i storlek 80 börjar bli för små så lär han ha gjort det.
Sprutorna märktes inte så mycket på tisdagen men på onsdagen var han riktigt gnällig och hade lite feber. Stackars lillskrutt. Gnälligheten försvann lite men inte helt och i helgen fick jag förklaring till det när jag tittade honom i munnen; två kindtänder i överkäken är på väg fram. Tycker att resten av tänderna också kan komma fram nu, han är inte rolig när han har tandsprickning. 🙁

Nätterna är ok nu, Oskar sover hela nätter nu igen, efter att ha varit uppe och väckt oss flera gånger per natt i över ett år. Gustav sover hela natten ibland, vaknar någon gång per natt men det händer inte så ofta att han vaknar flera gånger och får de skrikattackerna han hade i somras. Skönt! Hoppas att det är åldern och att nätterna blir bättre och bättre. 🙂
På dagarna sover G allt från 45 min till över 2 h beroende på dagsformen. Han sover just nu och har gjort i knappt 2 h. Mycket bra, jag har hunnit plugga lite. 

 

Lillskrutten lärde sig att klättra upp i soffan för några veckor sedan. Han är dock inte så bra på att ta sig ner så när han vill därifrån ställer han sig upp och ropar/skriker efter oss. 😀

På söndag ska jag och Johanna på Linnea Henrikssons konsert, ska bli riktigt skoj, längtar som bara den! Ännu bättre är att vi slipper betala för biljetterna; jag vann dem i en tävling innan i höstas. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.