Piggare sjukling

Ja, idag var Oskar mycket piggare, han trotsade och tramsade precis som vanligt.  :024:
Feberfri hela dagen och jag hoppas det förblir så också, ibland går febern över bara för att återkomma en eller två dagar senare. Mycket skumt.

Annars är läget ok, förutom den eviga bristen på vettig sömn. Båda barnen sover hyfsat just nu men inte hela natten igenom. Och jag sover som en kratta när Gustav ligger i vårt rum, ligger och lyssnar på honom hela tiden och tror att han ska vakna (vilket han oftast inte gör).

När det gäller lillbebis är det allmänna läget så här:
Han fyller 8 månader imorgon.
Han slutade äta på natten vid ca 6 månaders ålder.
Han tar sig framåt ungefär som en apa, dvs med armar och fötter i golvet. Ser riktigt roligt ut.  :016:  Han reser sig mot allt, levande som döda ting, och jag skulle tro att han inte kommer att krypa ”vanligt” utan gå direkt från apgången till gående. Gissningsvis innan sommaren är slut. Vi får väl se…  :040:
Han är sju resor gnälligare än vad Oskar var, det går förhoppningsvis över när han lär sig gå… Jag trodde det skulle mildras lite när han lärde sig att ta sig fram men ack så fel jag hade…   :002:
Han är emellanåt världens sötaste bebis och otroligt charmig och nyfiken.
Han äter tre mål mat om dagen, med ersättning som måltidsdryck och mellanmål. Ett tag var det riktigt tufft att mata honom då han bara skrek och skrek men när vi lyckades få i maten i munnen så åt han upp den. Nu går det mycket lättare och han slukar det mesta som jag lagar, bara det är ordentligt med smak av kryddor och örter.
Han sover hyfsat bra på nätterna, vaknar oftast bara en gång eller ingen gång och då brukar det räcka med att stoppa in nappen och stoppa om honom.
Ibland är han alldeles för pigg på morgonen och vaknar innan sju och vägrar somna om. Det har dock inte hänt på någon vecka, tack och lov!

Vid nattningen innan ikväll. De är söta när de sover…  :003: 

Lillskrutten vägrar för tillfället sova mer än max 2 timmar per dag, vilket genererar i en mycket trött bebis när det är dags för nattning. Ett lyxproblem, jag vet, men följden med det kan bli att han inte får i sig tillräckligt med ersättning för att klara hela natten. Det har i och för sig inte hänt ännu, så vi får la hoppas att det inte händer i fortsättning heller.  :031:

Micke fortsätter fixa på nya kontoret veckan ut, på måndag är det tillbaka till det andra jobbet på kontoret.  :031:
På tisdag kommer mamma och hämtar Oskar, de åker ner till Ängabäck på onsdagen. Det innebär nästan en vecka utan honom för oss innan jag och Gustav åker ner tisdagen därpå. Vilket innebär att Micke återigen får knappt en vecka utan familj. Lyx!!!
Jag och Gustav åker hem den 14/7 och sedan kommer förmodligen Oskar med upp med min familj i slutet på den veckan.
Hoppas verkligen att vädret bättrar på sig, än så länge har det ju inte riktigt varit så skojigt sommarväder. I alla fall inte häruppe hos oss; senaste veckorna har det varit 10-15 grader och ganska mycket regn/mulet. Idag var nog första dagen på ett bra tag som det kändes som nästan sommar, vi har haft solsken och ca 17-18 grader.  :040:

Toffsis lever också, och hon bor fortfarande hemma. När vi var nere i Ängabäck över nationaldagshelgen stack hon iväg på torsdagen och kom inte hem som hon brukar när vi kom hem.
Hon dök upp på tisdagen (tror jag det var), som om inget hade hänt. Roliga kattskrälle.  :003:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.