Förkylda herrar och chokladbollar (LC/LCHF)

Joråsåatte… Höstens andra förkylning är här.  :039:
Oskars började i torsdags förra veckan, vilket innebar att han var hemma från förskolan i fredags. På lördagen var han dock piggare och röjde runt ute med granntjejen Emma.
Söndagen hann verkligheten ikapp honom, och på eftermiddagen började han hosta rejält. Det blev såpass att han inte fick någon sömn alls och hostade i princip konstant hela kvällen och halva natten. Någon gång efter midnatt kom han till ro (och även jag) och i måndags hostade han högst fem gånger på hela dagen.(!) Helt sanslöst att det kan svänga så fort! Från att ha hostat var och varannan sekund (vi fick puffa med akutmedicinen ett antal gånger under söndagsdygnet) till att knappt hosta alls, och det bara på några timmar…
Nåja, febern kom efteråt, jag var således hemma med honom måndag och tisdag. Nu är läget stabilt, lite snor och rosselhosta kvar, annars är han pigg som en mört.  :037:
Men gissa vem som blev sjuk i tisdags… Japp just det; husets andre herre. Till och med såpass att han inte jobbade igår och idag. Totalt däckad. Igen. Var ju inte så värst längesen senast.
Sååå, nu väntar jag på att det ska drabba mig också. Får väl se, blir väl lagom till helgen…  :024:

Annars händer det inte så värst mycket. Jag pluggar på och lillebror sprallar runt i magen då och då. Det märks dock att det blivit lite trängre, inte så mycket sparkande utan mer buffande och sträckande därinne. I onsdags gick vi in i vecka 35. Inte så långt kvar tänker ni men usch, det känns som en hel evighet! Åh, vad jag längtar efter att få träffa lillebror nu, är så nyfiken på hur han ser ut och vad det är för en liten lillskrutt som ligger därinne! Och inte minst är jag så innerligt trött på att bli andfådd av att gå uppför trappan, att inte kunna ta en joggingrunda när andan faller på, att knappt kunna ta på mig skor/strumpor, att inte kunna vända mig i sängen på nätterna utan att vakna pga smärta/att magen tar emot, osv osv… Listan kan göras lång. Jag vet att det är många många tjejer/kvinnor därute som nästan skulle kunna döda för att få vara i min situation men återigen; jag är INTE skapt för att vara gravid!  :039:

I tisdags när jag och Oskar var hemma testade jag ett nytt recept på chokladbollar utan havre och socker. De blev faktiskt riktigt bra! Oskar hjälpte mig att göra dem med varierande former (små små kluttar och långa maskar) och han mumsade glatt i sig en liten efter middagen på kvällen.  :037:
Nästa gång kanske jag har en liten gnutta mer smör och kakao i, annars var det ett mycket bra recept!

100 gram smör
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 dl fibrex
1 dl sötning som motsvarar 1 dl socker (jag använde ICAs Stevia strö)
2 msk kakaopulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kallt kaffe

Kokosflingor

Blanda alla torra ingredienser och knåda ihop det med smöret. Rulla till lagom stora bollar och rulla i kokos. Ställ in i kylen. Mums!  :040:

Navaér

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.