Oskar 4 år och Kolmården

Eftersom vi knappt umgåtts under sommaren bara vi tre spontanbokade vi ett Kolmårdenpaket dagen innan Oskar fyllde år. Inträde i två dagar, fri parkering, hotellrum, frukost, och tillgång till Vildmarkshotellets poolområde var något av det som ingick. Eftersom vi bokade dagen innan var det inte jättebilligt men ändå värt det. Det var jätteskönt att kunna gå runt på i parken på tisdagen utan att känna att vi var tvungna att köra två timmar hem på kvällen. Tisdagen blev mest lite promenerande i parken för att titta på djuren, plus delfinshowen som var väldigt fint arrangerad. Eftersom eftermiddagen slutade med hällregn (vi hade med regnkläder till Oskar men inte till oss själva) kändes det extra lyxigt att gå några hundra meter från parken till hotellet och bada i varma pooler istället.  :040: 

Efter badandet fick Oskar öppna sina presenter (äntligen!). Lite blandad kompott blev det med en hel del av det han önskat sig. Ett parkeringshus till sina bilar, en Rapunzeldocka (han hade önskat sig en Barbiedocka men hittade inte den sorten han ville ha), en ny ryggsäck, en polisbil med fjärrkontroll (sladd) och ett vattengevär. Har för mig att det var någonting till men kommer inte ihåg.
Svårt att säga vilken av grejerna som är populärast, han leker med dem allihopa om vartannat.  :037:
Vildmarkshotellet är verkligen barnanpassat i alla fall. Oskar åt upp sin middag hyfsat snabbt och tack vare ett litet biorum precis utanför restaurangen kunde jag och Micke äta vår mat i lugn och ro medans lillgos tittade på film. Lovely!  :040:
Kvällen avslutades (på födelsedagsbarnets begäran) med lek i ett av lekrummen (som för övrigt hade öppet till 21.30 resp. 22.30!).

Dagen efter var det mycket bättre väder och vi åkte bland annat linbanan över Safariparken. Det var mycket mycket roligare att åka på det viset än i bilen som det var innan! (och inte minst mer miljövänligt och mindre stressande för djuren)
Det kändes nästan som när vi åkte luftballong för några år sedan. Nästan helt tyst svävade vi fram över djuren. Mysigt! Oskar gillade nog själva åkturen minst lika mycket som att titta på djuren.  :040:
Oskar och Micke provade även på att åka Delfinexpressen (deras berg- och dalbana) men en gång räckte för Oskar, den var på gränsen till läskig tydligen.  :037:
Efter att ha lekt järnet en stund i Bamselandet gick ut från parken och in i Tropicariet som ligger precis utanför. Det hade dock inte förändrats alls sen jag var där senast för ett antal år sedan så där lär det inte bli något besök så länge de inte renoverar/fixar till det. Inte värt pengarna.

Dagens händelser tog dock inte slut i och med att vi körde hem. En liten stund efter hemkomsten kom familjen Eklöf och det blev grillmiddag på vildsvin (oväntat gott faktiskt!) och Oskar fick leka massor med sina kusiner.  :037:
Jag hade jättemysigt på vår spontanresa, hoppas att Oskar hade det också!  :037:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.