Födelsedagsfirande

Lördagen innan Oskar fyllde år var mormor, morfar, morbror Jeppe, farmor, farfar, gammelfarmor och gammelfarbror här för att fira Oskar. Hade inte en tanke på att ta kort men Micke tog några bilder med mobilen och jag kom ihåg att föreviga födelsedagstårtan. Oskar hade beställt glasstårta så vad gör en god mor då? Köper glass och maränger i affären? Självklart inte! Jag antog utmaningen och gjorde en glasstårta med maränger utan massa socker. :031:  Som synes på sista bilden blev den populär, det vart inte så mycket som en smula kvar.  :037:
Veckan innan var vi på kalas hos en av Oskars kompisar och där serverades det också glasstårta. Han åt knappt något alls, varken av glassen eller det andra, vilket gjorde att jag var lite skeptisk till att han skulle äta något av min tårta. Den var ju trots allt inte med köpeglass… :031:  Men ungen åt nästan mest av alla, tre bitar slukade han (och massa jordgubbar, som han inte brukar äta) och han hade kunnat äta mer om den inte tagit slut. Succé!  :040:
Tårtan var hyfsat enkel att göra så den kommer jag att göra fler gånger. Bra att ha i frysen och ta fram ifall vi får gäster någon gång.  :037:

Självklart började det regna strax innan vi skulle äta. Vår nyinköpta paviljong gjorde sitt jobb i alla fall och medans Micke grillade, den äldre generationen kröp in under taket tog Oskar fram sina badkläder och lekte i regnet.  :003:

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.