Vårruset!

bild(5)

Jag, kusin och bebis efter Vårruset. :037:

I måndags var det dags! 5 km tillsammans med en massa andra tjejer/kvinnor/tanter – Vårruset.
Vi var ett gäng på sex stycken som anmält oss som ett lag (tack kusin för att du roddat så bäst!), tyvärr fick Mimmi backa ur i sista stund pga en ond fot. Det blev jag, Johanna, Karin och två av Johannas kompisar som svettades och sedan delade på en picknickpåse, tillsammans med de andra tjejernas respektive. Tror jag skrev i något annat inlägg att Micke och Oskar skulle stanna hemma, och det gjorde de. Oskar hade inte pallat hela kvällen.
Picknickpåsen bjöd inte på så mycket matnyttigt för min del: bröd, potatissallad, kallrökt lax (som gravid ska man helst inte äta det har jag för mig), mjukost med kalkon, Lindts caramelchoklad och majs-/rischips, marinerade oliver och minimorötter. Jag åt oliver, några morötter och lite kalkonost. Som tur var hade jag med mig en kesoburk så jag klarade mig ändå. Jag smakade en :024: liten bit av chokladen men den var riktigt äckligt söt. Bläh!
Påsen vi fick med oss hem var ännu värre: en liten paket Special K flingor, en banan, en chokladbit och ”fruit water” (alltså vatten med socker). Hur tänker de? De säger att Vårruset ska vara hälsosamt och blablabla och så får man socker i påsen! Jösses… Det fanns även med en liten deo och någon hudkräm från Dove samt ett prov på ett inkontinensskydd. Behöver jag säga att jag hivade allt…? :031:

Jag hade som mål att ta mig runt på 50 minuter eftersom jag hade tänkt gå hela rundan.
Men, som vanligt hade jag svårt att inte ryckas med så det blev lite intervall istället, joggade lite, gick lite, joggade lite, gick lite, osv. Tiden blev mycket bra med tanke på mina förutsättningar; drygt 42 min. Härligt! Träningsvärken jag har idag är dock inte riktigt lika härlig. :031:
Under förra graviditeten hade jag mycket problem med en muskel i rumpan. När jag var hos kiropraktorn förra veckan fick jag äntligen ett namn på den; piriformis. Det är den som ställer till det för mig och det är smärtan i den som min sjukgymnast kallade för falsk ischias förra gången.
Jag fick några övningar av kiropraktorn som jag ska göra minst en gång varje dag. Jag har en hel del känningar i den efter Vårruset så jag ska nog inte jogga så mycket mer under graviditeten. :039:  Men jag märker att övningarna gör lite skillnad i alla fall. :037:

Nästa år ska vi köra igen och då jäklar ska jag springa på under 30 minuter! :040:

En reaktion på “Vårruset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.