Nytt men ändå gammalt…

20130423-182807.jpg

I lokaltidningen häromdagen kunde man läsa om att en motion från Miljöpartiet ska debatteras i kommunfullmäktige i början på maj.
Motionen handlar om ett tak på barnantalet i barngrupperna på kommunernas förskolor, de anser att 16 st barn/avdelning ska vara maxantal.
Jag håller absolut med och den åsikten har jag haft i många år, det är ett bra förslag.
Dock har de flesta partier kommit med liknande valfläsk inte långt innan ett val, men när de väl kommit till makten har det hänt noll och ingenting. Tyvärr lär det inte bli något denna gången heller. Men tanken är ju god i alla fall! :031:

2 reaktion på “Nytt men ändå gammalt…

 1. Åke

  ”Valfläsk”? 1 1/2 år innan valet? Jojo, hihi.
  Mp har dessutom vurmat för den här frågan länge. Valfläsk är för övrigt detsamma som löfte, som måhända ofta visar sig tomma. Inte alltför sällan pga för få mandat.
  Mp lovar inget, men arbetar för och ställer krav och motionerar. Men med en förhållandevis liten makt är det inte lätt att få igenom sådana förändringar som högern inte tycker är värda att satsa pengar på. Men när Mp (och s) vinner valet och får makten nästa år, då kommer det att hända saker i kommunen. 😉
  Ha en trevlig Valborg!
  Bästa hälsningar Åke Holm, miljöpartiet.
  Ps: hemtrevlig blogg för övrigt. 🙂

 2. Fru Eklöf Inläggsförfattare

  Tack för dina synpunkter!
  Valfläsk var väl kanske inte riktigt rätt ord, men för mig som en av många väljare är sådana förslag inte trovärdiga. Till största delen eftersom det känns som att det har kommit sådana utspel och förslag vid nästan varje val (och även mellan dem). Jag har arbetat inom förskolan sedan mitten på 00-talet och har dessutom en mamma som är lärare sedan början på 90-talet och har, tillsammans med henne, sett barngrupper och klasser växa konstant.
  Jag har tyvärr inte mycket till övers för politiker i största allmänhet eftersom det gång på gång, år efter år, de senaste 20 åren (oavsett regeringsstyre) har sagts att det ska satsas på vård, skola och omsorg, men det händer ändå inte så mycket som skulle behövas.

  Tack för komplimangen om bloggen. 🙂
  /Fru Eklöf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.