Ormbett (!?)

20120712-234207.jpg

20120712-234217.jpg

I söndags blev vi en erfarenhet rikare alla tre. När Oskar satt och åt sen lunch efter att ha varit ute en stund, såg jag några röda märken på hans högra arm. När jag tittade närmare såg det ut som två ormbett. Det var rött och svullet.
När vi frågade honom kunde han inte direkt svara på vad han hade gjort och vi hade inte märkt att han varit ledsen.
Vi tog i alla fall det säkra före det osäkra och körde iväg till närakuten i Jakobsberg.
Den totalvirrige doktorn hade inte mycket koll på någonting så Oskar fick lite kortison och vi blev vidareskickade till Astrid Lindgren (barnsjukhuset vid Karolinska i Solna).
Efter bara ca 20 min väntetid fick vi komma in till en läkare som hade något bättre koll. Han var ändå lite förvirrad men efter att vi väntat ytterligare en halvtimme (han ringde Giftinformationen bl.a.) kom han in med en läkare till. Hon ville titta på det ovanliga fallet… 😉
De konstaterade att det troligen var ormbett men något så ovanligt som två stycken, dessutom gjorda av två olika ormar…
Vi lallade runt på sjukhusområdet i en timme för att sedan komma tillbaka för observation. Då hade svullnaden och rodnaden gått ner lite och Oskar var fortfarande pigg som en lärka så vi fick åka hem. 🙂

Det enda vi fick ur Oskar om vad som hade hänt var hos doktorn på närakuten. Då svarade han att en mask hade bitit honom, och detta utan att vi ”fiskat” efter svar eller nämnt något om orm eller bett innan.

Än en gång är vi med om en acceptabelt fungerande sjukvård (förutom virrpannan på närakuten), skönt att se att det faktiskt fungerar ibland också!! 🙂
Och så skönt att lillskrutt klarade sig utan några men! Men fy för den lede vad han skrämde mitt arma mammahjärta där ett litet tag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.