Oskar 2 1/2 år.

Älskade lille killen börjar bli stor… :003:
(Fotograf: mormor)

Om inte annat för min egen skull tänkte jag sammanfatta hösten lite snabbt med Oskar som utgångspunkt.

Efter en härlig sommar och firandet av tvåårsdagen började han förskolan igen. Sedan dess har han nog inte haft en enda snorfri dag… Blir så frustrerad av alla dessa sjukdomar och de senaste veckorna har det varit som värst.

Någon gång i oktober/november började så Oskars tal komma igång ordentligt. Från enstaka ord till flerordsmeningar på bara några veckor. Det kom många nya ord varje dag och sedan dess har han bara varit tyst när han sover och när han tappade rösten innan jul. 😉
Det är så otroligt härligt att kunna kommunicera ordentligt med honom, och förstå vad han vill (och inte vill… ). :031:

Några ord:
Plunka = pulka
Bystor = byxor
Lonk/mlonk/mlölk = mjölk
Emill = Emelie
Jojohanna = Johanna

Han är numera en ännu längre kille; dagen efter 2 ½-årsdagen mätte han 102 cm… Till det väger han ca 16 kg så han är en ganska smal kille med låånga ben (vilket märks på att byxorna i strl 98 passar bra i midjan men är på tok för korta i benen). Det har han ärvt efter mor sin. :037:

Sedan årsskiftet har han bara varit på förskolan ca 10 dagar allt som allt. Förkylningar, hosta, feber och ögoninflammation har avlöst varandra och det har varit mycket vabbande. Mest för min del tyvärr, eftersom vi tappar en hel del mer pengar när Micke är hemma än när jag är det.
Jag hoppas nu att sjukdomarnas tid är över, det har varit väldigt påfrestande för oss allihopa. Både jag och Micke har också varit sjuka från och till de senaste veckorna.

Lillgosen är även numera blöjfri på dagen, sedan årsskiftet ungefär. Det är så skönt att slippa alla blöjor, nu går det åt en blöja/dygn och det på natten.
Han har även slutat sova på dagarna. Det började också vid nyår och då var det bara hemma. Men för någon vecka sedan sover han inte på förskolan heller. De dagar han sovit middag somnade han inte förrän vid 21.30-22.00-tiden på kvällen och kunde dessutom vara vaken på nätterna och ränna i och ur sängen.
Nu när han inte sover, somnar han på fem minuter (oftast kortare) på kvällarna och sover hela nätterna. Så skönt! Visst att han är lite smågnällig strax innan läggdags på kvällen men det tar jag gärna bara han sover ordentligt sedan. :037:
På förskolan är det inga problem än så länge, han har sagovila med de äldre barnen och är på gott humör hela dagen. :037:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.