LC Mjukt bröd.

Utbrett på plåt och färdigt för ugn. Jag har strött solroskärnor och pumpafrön ovanpå.

 Färdiggräddat och redo att avnjutas! :037:

 

Jag har hittat ett mjukt favoritbröd, receptet kommer härifrån.
Det blir gott och saftigt och funkar alldeles utmärkt istället för bröd med vanligt mjöl.
Jag brukar göra det i rutor men man kan även göra bullar utav det. Tredubbla receptet och grädda det i brödform istället för på plåt så får du ett gott formbröd som fungerar alldeles utmärkt till att rosta. :040:

8 rutor á 1 gr kolhydrat.

1,5 dl mandelmjöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 st ägg
2 msk smält kokosfett (jag använde kung markattas)
1 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 200 g och rör ihop alla torra ingredienser, lägg sedan i ägg och crème fraiche och rör runt, avsluta med smält kokosfett.
Smeta ut på bakplåt med bakpapper. Min rektangel blir ca 16 x 23 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Njut med gott pålägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.