LC Lasagne och pasta

Lasagne!

 

LC-pasta

 

På samma ställe som jag hittade brödreceptet hittade jag även ett underbart recept på lasagne/pasta. Åses blogg är verkligen en stor inspiration och hon tar så fina matbilder att man blir hungrig varje gång man läser hennes recept. :031:
Strimla den färdiga lasagneplattedegen och du får istället ett fullgott alternativ till pasta. :037:

4 portioner

Börja med lasagneplattorna:

4 ägg
125 g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en plåt med bakpapper. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papperen vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Sedan köttfärsblandningen:

700 g nötfärs
100 g färska champinjoner
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
1 dl tomatpuré
6 st klyftor vitlök
1 msk oxfond
Smör
Salt
Svartpeppar
Oregano och basilika
100 g riven valfri ost

Fräs nötfärsen i lite smör i en traktörpanna. Skiva champinjonerna, finhacka vitlöken och låt det fräsa en stund med färsen. Häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen. Krydda med oxfond, oregano, basilika, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.

Och så ostsåsen:

3 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
150 g gräddost
salt, svartpeppar.

Låt crème fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på köttfärsröran, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten!
Grädda i ca 20 minuter! Nom nom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.