Havet och Vippentorpet.

 

 

 

Det spelar ingen roll var vi är, Oskar lyckas alltid hitta en borsta att sopa med… :037:

 

På onsdagen, dagen efter Skansenbesöket, körde/åkte jag, mamma och Oskar ner till Ängabäck. Bilresan gick tämligen bra men den sista timmen var Bubben inte överförtjust i att sitta i bilen.
Vad vi gjorde på torsdagen kommer jag faktiskt inte ihåg, och det betyder att vi troligen inte gjorde många knop alls. :031:
fredagen var pappa och Jeppe lediga. Vi hade inga direkta planer, tog bilen och körde iväg och hamnade först i Mellbystrand. Det var ganska mulet men varmt i luften och faktiskt även i vattnet. Dumt nog hade vi inte tagit med oss några badkläder, den ende som badade var Oskar.
Efter lite fikainköp inne i Laholm körde vi ut till Vippentorpet, mitt ute i skogen mellan Knäred och Ysby.
Många gånger när vi kört förbi skyltarna vid 117 (vägen ut till Halmstad) har vi undrat vad Vippentorpet är för något och äntligen fick vi stilla vår nyfikenhet.
Det är en gammal ryggåsstuga med härbren från 1700-talet som var bebodd fram till år 1910. Vill ni läsa mer om den kan ni göra det HÄR. (PDF-fil)
Bredvid fanns en något nyare kaffestuga, tyvärr stängd när vi var där men vi tog vår medköpta fika och slog oss ner på bänkarna. Det var faktiskt skönt att inte sitta och trängas med en massa andra människor.
Precis vid stugorna fanns även en äng med betande får, det räckte som underhållning för Oskar en stund.
Vi upptäckte också att det är ett stort naturområde därute (Hjörnered) med flera sevärdheter, bland annat en grotta som kallas Midsommargrottan. Mycket vacker natur med sjöar och härliga skogar, hoppas på att återvända dit antingen med vandrarkängorna på eller med cykel. :037:
Det blev en mycket lyckad dag, som det oftast blir när man är spontan och inte planerar alltför mycket! :037:

Uppdaterat inlägget med bilderna från havet, glömde ju dem… :026:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.