Bonusmormor och svarta berg

Oskar, jag och Karin

 

 

På fredagen jobbade Jeppe på kontoret i Hässleholm, pappa på kontoret i Lönsboda och Micke stack iväg till Vittsjö på en golfrunda.

Jag och mamma körde först in till Markaryd för att hälsa på älskade bonusmormor Karin. Oskar charmade henne som vanligt men strax innan vi skulle gå brast tålamodet för honom. Jag måste försöka komma ihåg att ta kort i början på förmiddags-/lunchbesök eftersom han blir så jäkla grinig när det närmar sig sovdags.
Vi lyckades i alla fall distrahera honom med en stickad katt såpass att det inte blev tvärsurt på kortet. :037:

Efter besöket hos Karin körde vi till Lönsboda och hälsade på pappa. Oskar sov gott hela vägen (tog ca en timme, tror jag…).
Förutom kontorsbesöket hann vi även med en minilunch i ett gatukök i centrala Lönsboda. Några ungdomar en bit bort pratade väldigt mycket Lönsbodamål – vilket innebär att jag i princip inte fattar någonting… Men det är en väldigt underhållande och speciell dialekt. :031:
På vägen hem körde vi inom ”Svarta Bergen”. Pappa och Jeppe hade pratat om det vid middagen kvällen innan, de kör förbi avtagsvägen/skylten varje dag men har inte varit därinne.
Riktigt häftigt ställe! Dit måste vi åka någon gång allihop!
Det är världens största dagbrott för svart diabas; 900 meter långt, 50 meter brett och ca 75 meter som djupast. Synd bara att det var fullt med vatten, hade varit häftigt att blicka ner så djupt… :040:
Det finns en promenadväg som tar ca 30 minuter att gå runt men eftersom det var sent på eftermiddagen och otroligt hett, gick vi aldrig den.
Däremot fick jag och mamma en föreläsning av Oskar inne i smedjan som fanns där. Han ställde sig mitt på golvet och började babbla en massa och pekade bestämt på grejerna runt omkring. Vi förstod inte alls vad han sa men det var otroligt sött. :003:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.