De tre F:en

Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i hemslöjden  :037:

 

Nummer 1 – Feber.
Den vill inte alls ge med sig, inatt hade lille Bubbs över 40 grader igen. Farbror doktorn besöktes men där blir man ju inte klokare. Lite för hög sänka annars inget konstigt. Avvakta och se är allt vi kan göra nu.
Ikväll ville han inte ens ha sin välling så nu börjar t.o.m. jag bli lite orolig. :015:
Om det inte har blivit något bättre alls imorgon kväll eller på lördag så blir det en tripp till närakuten för mer provtagning.
Trots feber var Oskar jätteduktig när vi var på Astrid Lindgrens mottagning i Jakan idag. Vi hade ju äntligen fått tid för att kolla upp hans eksem. Doktor Óskar Óskarsson tittade och tittade, och frågade och frågade. Det gjordes pricktest med tre prickar; mjölk, ägg samt katt. Negativt på alla tre men i nästa mening sade doktorn att det behöver inte betyda att det inte är något av det ändå som ställer till det. Eftersom Oskar fortfarande är så liten är det inte tillräckligt tillförlitligt.
Vi fick starkare salva (kortison) samt mjukgörande utskrivet och ett råd att höja dosen på laktulosen så får vi se vad som händer (det är ju lite småkrångligt med magen också).

Nummer 2 – Fackmöte.
I eftermiddags var jag på frivilligt fackmöte på jobbet. Vi förskollärare träffades över lite thaimat och diskuterade pedagogiska frågor och arbetsmiljö. Det var väldigt trevligt och förhoppningsvis sår det lite nya frön i huvudet på oss alla :037:

Nummer 3 – Föräldramöte.
Japp, föräldramöte ikväll för första gången som förälder. Inte så jättespännande kanske men det kändes lite konstigt att sitta på ”andra sidan” :037:
Nu vet jag hur våra föräldrar känner sig när de får ”intressanta diskussionsfrågor” framför sig :031:
Vi har för övrigt fått placering till hösten på vårt andrahandsval (nuvarande förskolan är nödlösning) men vi har bestämt oss för att tacka nej och vänta på en plats på förstahandsvalet. Vi är ändå såpass nöjda med nuvarande och det känns onödigt att flytta på honom fler gånger än nödvändigt.

Imorgon är det fredag. Igen! Tänk va! Underbart att de där fredagarna dyker upp med jämna mellanrum! :028:

Sov gott!

4 reaktion på “De tre F:en

  1. Bubbens mamma Inläggsförfattare

    Han kryade på sig ganska snart, tillbaka på förskolan idag! Jippie! 🙂

  2. Camilla

    Men åhh jag blir så arg när de gör pricktest på så små!! Det funkar inte, eftersom deras immnunförsvar ännu inte är färdigt så kan man inte lita på pricktest eller blodprov när det gäller att påvisa allergier på barn under två år. Det är bara uteslutningsmetoden som gäller! JAg sätta 1000kr på att om de gjort pricktest på Astrid så hade den inte visat nått trots att vi vet att hon har mjölkallergi.
    Hade jag varit er så skulle jag kört med uteslutningsmetoden själv för att s eom eksemen ger med sig, kan ju även vara så att magen reagerar på en allergi. Låt blir kortisonkrämen och uteslut de vanligaste en i taget Mjölk, ägg, gluten och låt bli dem upp till 4 veckor. På Astrid försvann eksemen efter tre dagar utan mjölk, men det kan ta upp till 4 veckor enligt vår allergiläkare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.