No Poo och allt det där…

För drygt ett år sedan började jag experimentera lite med no poo och annan naturlig skönhetsvård. Tänkte att det kanske är dags för en uppdatering :037:

Hårvård
Jag har provat det mesta känns det som. Balsamtvätten /bikarbonat fungerade alldeles utmärkt i början men efter ett tag (ett par månader eller så) blev mitt hår otroligt risigt och sprött. Jag ändrade dosering på bikarbonatet, uteslöt det, ändrade dosering på balsam, ändrade balsammärke m.m. Men det hände inget. Jag höll på med det hela våren, sedan gav jag upp och köpte vanligt schampo (tittade dock en extra gång på innehållsförteckningen så att där inte fanns alltför mycket skräp).
Sedan strax innan jul har jag tvättat håret med Rosenseriens proteinschampo och inte använt något balsam. Jag har dessutom gjort oljeinpackningar ibland (med jojobaolja) eftersom min hårbotten är väldigt torr, speciellt nu på vintern.
Nu, efter över en månads användande kan jag skönja en liten förbättring i både hårbotten och på håret. Jag fortsätter ett tag till med schampot och med inpackningarna så får vi se hur det blir :037:

Ansiktsvård/hudvård
Här har jag också testat och testat. Det är först nu den senaste månaden som jag börjar känna igen min egen ansiktshy igen. Jag använder Rosenseriens produkter; rosenvatten, ögoncreme och jojobaolja. Det enda jag inte har hittat är en bra ansiktskräm (senaste månaden har jag använt deras Aloe specialkräm). Den köpte jag dock först och främst för att smörja Oskars hudutslag med (gav ingen förändring tyvärr) men jag har använt den i ansiktet och där fungerar den alldeles utmärkt. Den är på upphällningen nu och jag har inte bestämt mig för om jag ska fortsätta med den eller prova någon av deras andra ansiktskrämer.
Jag fortsätter med ocm lite då och då, men har fortfarande inte riktigt hittat den perfekta balansen mellan jojobaoljan och ricinoljan. Antingen blir resultatet för torrt eller flottigt.
Har även köpt en lermask från Dr. Hauschka som jag använder ibland, utblandad med lite olja eftersom jag är så torr.
Till kroppen har jag använt jojobaoljan den senaste tiden men den är så tokdyr så jag har tänkt att prova Rosenseriens eller Dr. Hauschkas kroppslotion istället.
Fortsätter även med olje- och sockerskrubben lite då och då, den gör underverk :037:

Smink
Jag använder fortfarande Tikeis mineralsmink och är fortfarande nöjd. Tvättar bort det gör jag med jojobaolja och vatten, fungerar utmärkt :037:
Just nu håller jag på att prova Dr. Hauschkas mascara, den är den första som mina ögon inte alls reagerar på. Den är lite tunn och vill man ha partyfransar så får man stryka på några lager, men annars är jag nöjd än så länge.

Haha, oj vad mycket produktplacering det blev! :024:  Som ni kanske märker så är det Rosenseriens produkter som vinner hos mig just nu. Det jag gillar mest med dem är att de inte är baserade på vatten (som ju är uttorkande) utan på aloe vera.
Har använt deras deodorant sen i höstas och är nöjd med den också. Den fungerar alldeles utmärkt på mig, håller svetten borta hela dagen. Innan hade jag periodvis problem med kli och eksem under armarna men inte nu längre.
Till sist måste jag även rekommendera deras läppbalsam! Helt underbart, även om dofterna/smakerna lavendel eller jordgubb inte är någon riktig höjdare så gör de underverk för vintertorra läppar. Numera räcker det med att jag smörjer 2-3 ggr/dag för att läpparna ska hålla sig smidiga :037:

Hmmm… kanske borde maila Rosenserien och fråga efter provision… :030:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.