Hmm…

  • Ska man i första hand bry sig om andra människor och sätta sig själv i andra hand?
  • Eller ska man först och främst se till så att man själv mår bra för att sedan bry sig om andra?

Jag försöker leva enligt den andra punkten, eftersom jag tror att mår man själv bra/trivs med sig själv så är det mycket lättare att bry sig om andra och man levererar positiv energi.
Men det finns tydligen de som tycker att man är egoist då. Må så vara då är jag väl det, jag står ändå fast vid min åsikt. Jag tror att om man inte mår bra med sig själv (dålig självkänsla) och/eller i sin situation (jobbigt hemma/på jobbet/etc) så blir det svårare att ge positiv energi till andra och det man ger kan kännas oäkta.
Det är lite som med syrgasmaskerna på flygplanen ni vet… Man ska sätta på sig sin egen mask först innan man hjälper någon annan. Om man själv lider av syrebrist och har svårt att andas är det ganska svårt att hjälpa den som sitter bredvid…

Lite tankar som dök upp när jag och min mor satt på seminariet ”Våga Vara” med Jana Söderberg. Helt fantastisk föreläsning och hennes böcker står på inköpslistan :040:

En reaktion på “Hmm…

  1. Alex

    Tänkte på syrgasmaskerna i flygplanen innan jag scrollat ner så långt att jag kunde se att du skrivit om dem… great minds! SJÄLVKLART ska man först och främst se till att man själv mår bra, dte är liksom en förutsättnig för att sedan kunna göra livet roligare för de osm vistas i ens närhet. Tänk även devisen ”Happy wife, happy life”, som säger en hel del… 🙂 Den lever jag efter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.