Fiskrecept

Jag har haft lite svårt att få Oskar att äta fisk (och han är säkert inte det enda barnet som inte gillar fisk :031: ) men nu har jag hittat två gångbara rätter i alla fall. Det första är fiskpinnar, dock inte köpta utan hemmagjorda (finns alldeles för mycket skräp i de färdiga).

Skär mellantinade fiskblock (t.ex. hoki eller sej) i avlånga pinnar, jag brukar ha ca 1,5 cm breda.
Panera i ägg och ströbröd blandat med peppar och lite andra kryddor beroende på vilket humör jag är på (eller t.ex. parmesan om man nu känner för det). Stek på medelvärme tills dom är färdiga. Jag brukar ge antingen spenatstuvning eller bara någon kall ihoprörd sås med creme fraiche som bas som tillbehör. Lite makaroner eller potatis brukar han också få samt grönsaker såklart (för tillfället är det bara broccoli som gäller). Busenkelt och gott!

Den andra rätten är en enkel fiskgryta som jag hittade på arla.se för många år sedan.

Ingredienser (4 port):
400 g fiskfilé
2 dl creme fraiche
1/2 citron, skal och saft
1,5 msk fiskfond
2 tomater
2 msk hackad färsk gräslök
samt salt och peppar efter behag

Skär fisken i bitar.
Häll creme fraiche, saft och skal från citronen samt fiskfonden i en gryta.
Koka upp under lock.
Lägg i fisken , salta och peppra.
Koka på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 5-10 min.
Klyfta tomaterna och lägg i dem plus gräslöken i grytan. Låt det koka upp.
Klart!

Jag tror att det är citronsmaken som gör att Oskar gillar denna grytan (han gillar också limekycklingen vi brukar göra), han äter den mer än gärna :037:

Tyvärr är han inte så förtjust i lax ännu men det är bara fortsätta att erbjuda så kommer säkert det också. Vi har väl inte hittat rätt recept ännu :037:

Läget idag är förkylt både för mig och för Bubben. Han sov riktigt uselt inatt (fick gå upp flera gånger, har inte hänt på flera månader att vi behövt gå upp på natten), och kvällen hittills har väl varit sådär…
Hoppas på att han sover bättre inatt!

En reaktion på “Fiskrecept

 1. Alexandra

  Ohhh, tjusig bakgrund du snajdat till! Den gillar jag! Påminner om Josef Franks underlägg med världsdelarna 🙂 (fast jag ser ju att det är Tolkiens karta över Midgård).
  Ska börja pilla med ny design när jag kommer hem, hojtar till om jag fastnar!
  Var förresten i dina trakter idag (tror jag?), i Lambohovsområdet 🙂

  Visst kan jag kanske gå lite väl långt ibland i min rosa hysteri och med allt rysch och pysch, men dte finns så klart förklaringar till det (jag tar det i forumet sedan), men jag hoppas ju verkligen att dte är sättet vi uppfostrar VJ på i övrit som ska forma henne främst, precis som du skriver. Kläder, sexualitet, yrkesval och allt annat viktigt är helt upp till henne att besluta om när hon blir äldra och ska ta dem besluten. Just nu utgår jag ifrån att hon är hetero (eftersom det är min norm), hade jag själv varit bi eller homo hade jag förmodligen haft de ”glasögonen” på mig och drömt om den perfekta kvinnan för min dotter 🙂

  Som sagt, en mycket, mycket märklig människa i den där artikeln, det kändes verkligen som att hon skaffat Vide för att skapa uppmärksamhet kring något hon brinner för. Tänk när Vide fattar att det var (delvis?)därför hen kom till… Undrar vad det gör för ens personlighet, liksom???

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.