Gammelstads kyrkstad

Lulevistelsen avslutades på måndagen. Flyget gick vid halv tre så vi hann med ett besök i Gammelstads kyrkstad på förmiddagen, tillsammans med Ewe, Daniels mamma Lena samt lånehunden Walter.

Tyvärr var inte vädret på vår sida så det blev ett ganska kort besök. Ser dock gärna fram emot att få komma dit igen när det är säsong, och sitta och fika på något av fiken :037:

Information om vad Gammelstads kyrkstad är och varför den uppstod (som sedan 1996 är upptagen på Unescos världsarvslista) hittar du HÄR.

Burr, kallt!

Radhus, fast ändå inte… :037:

Anledningen till att dom är sneda tror vi har något att göra med snön… Någon som vet mer precist varför de gjorde husen (och alla bodarna på ängarna också för den delen) sneda?

Gammelstads kyrka, numera Nederluleå kyrka.

Förmodligen originalbänkar, den största sägs ha varit speciellt för biskopen :037:

En av pelarna framme vid altaret.

Ordentliga tutor på orgeln :037:

På väg mot bilen igen, lite småfrusna.

Till sist fick vi vara med om en otroligt läskig sak på flygplatsen i Luleå.
Jag stod vid mikron i restaurangen och värmde mat till Bubben när jag plötsligt hör märkliga ljud längre bak i lokalen. Jag trodde först att det var någon som fjantade sig, lät som om någon höll på att kräkas och andas konstigt om vartannat.
När jag vänder mig om några sekunder senare ser jag några stycken som gör Heimlichs manöver på en snubbe. Han har satt något i halsen och håller på att kvävas! Och detta nästan precis bredvid bordet som Micke och Bubben sitter vid! Det var redan så mycket folk runtomkring som försökte hjälpa till så jag gick till vårt bord och satte mig ner. Under tiden det efterlystes i högtalarna efter en läkare/skjukvårdspersonal kom det fram ett par flygvärdinnor som äntligen lyckades få upp vad det nu var från halsen på mannen.Han var givetvis rejält medtagen och fick syrgas på planet (han åkte med samma plan som vi).
Och vi var också rejält medtagna! Riktigt läskigt! Hoppas att vi slipper vara med om något liknande igen! :017:

2 reaktion på “Gammelstads kyrkstad

  1. camilla

    Hej. Nej möblerna är inte köpta på plantagen utan från BraSommarmöbler och heter Andy om jag inte minns fel, men de ser ut som ganska många som finns ute på marknaden:) Väldigt sköna iallafall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.