OCM is the shit!

Ska då avlägga rapport från min eftermiddag så att Annette (och om där nu är ngn annan som tänkte prova) får veta hur det gick :031:

OCM är verkligen något jag tänker fortsätta med! Helt otroligt vad hyn blir mjuk och fräsch! Och honungsmasken var också en rejäl succé, jag lät min sitta i ungefär 20 minuter och hyn blev mjuk och fin med en väldigt bra lyster.
Det enda jag ska göra annorlunda nästa gång är att köra bikarbonatskrubben först (efter att ha ångat upp porerna med varmt vatten) och sedan i tur och ordning bakpulvermask, OCM och honungsmask för att sedan avsluta med väldigt lätt baddning med ÄCV-ansiktsvatten för att stänga porerna och få ph-värdet lite balanserat.
I och med att jag körde OCM:n innan skrubben blev hyn ändå liite torr så jag fick smörja in mig med lite a-creme till sist. Och då försvann lite av lystern som honungsmasken gav.

Överlag är jag väldigt nöjd och med tanke på att fejset ser friskt och rosigt fräscht ut och känns mjukt så antar jag att det också är någorlunda nöjt :040:

Godnatt!

Tillägg: Läste precis din kommentar Alexandra och här kommer förkortningarna, påminn mig om jag missar någon!

  • OCM – Oil Cleansing Method

Du behöver:
Ricinolja, solrosolja (funkar med olivolja också)
En ren, mjuk handduk/tvättlapp

Blanda ricinolja med solrosolja. Hur mycket du ska ta av varje beror på din hudtyp, exempelvis (från OCM-sidan):
Oljig/fet hud: 30% ricin, 70% solros
Balanserad hud: 20% ricin, 80% solros
Torr hud: 10% ricin, 90% solros

Blanda i något lämpligt, jag använder en vanlig mugg, det räcker med lite på botten bara. Häll upp lite i handen, ungefär som en femkrona och låt den värmas mellan dina händer genom att gnugga dem mot varandra. Sprid ut oljan över ansiktet.
Massera in oljan över ansiktet med långsamma rörelser, massera in oljan djupt i porerna. Ta din tid och fokusera på problemområdena. Samtidigt som du masserar, passa på att stressa ner och slappna av. Sitt ner, andas djupt och lugnt och låt oljan verka.

När du är nöjd, ta handduken/tvättlappen och blöt ner den med riktigt hett vatten. Inte så att du bränner dig, men det ska vara varmt nog (ånga) för att öppna porerna. Håll handduken över ansiktet och håll kvar tills den blivit sval. Torka försiktigt bort resterna av oljan med handduken och skölj den sedan åter i hett, rinnande vatten och upprepa proceduren två till tre gånger till. Skrubba inte ansiktet, oljan försvinner ändå!

  • SMT – Snowymoon’s Moisture Treatment

4 delar balsam (jag använder för tillfället Garniers Fructis Non Silicone)
1 del honung
1 del aloe vera gel

Värm i micron några sekunder tills det blir varmt, applicera sen i torrt eller vått hår (särskilt i topparna). Täck håret med duschmössa/plastpåse/platsfolie/vad du nu har att tillgå och låt det sitta i så länge du orkar (från 30 minuter till hela natten). Skölj noga med varmt vatten, avsluta med kallt.  Shamponera INTE!

  • Bikarbonatskrubb

Blanda en nypa bikarbonat och en skvätt ricinolja. Massera in i ansiktet och skölj med varmt vatten.

  • ÄCV-ansiktsvatten

Helt enkelt kallt vatten med äppelcidervinäger i. Hur mycket man ska ta av varje får man själv prova sig fram till, eftersom vi alla är olika :037:

3 reaktion på “OCM is the shit!

  1. Pingback: Nu har jag köpt Jojoba olja och ricinolja till OCM -Oil Cleansing Method | Lchf livet för Gottelisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.